Kategorier
Mennesket Psykologi

5 hurtige tips til mere mindfulness i hverdagen

Mindfulness handler om at leve i nuet. Derved bliver du bedre til at fokusere på det du laver, og stresser mindre over det, som du mangler at nå. Det lyder nemt, men er svært at praktisere i virkeligheden – fordi vi er mennesker af kød og blod! Men heldigvis kan disse 5, hurtig tips hjælpe dig til mere mindfulness i hverdagen.

Stress, manglende koncentrationsevne og indre rastløshed er nogle af tidens største psykiske udfordringer. For med alt til rådighed lige for enden af vores fingerspidser, er det svært ikke at blive forstyrret, og endnu svære at samle sig om det, du skal have lavet. For du ved, at der venter meget mere, som du skal nå i dag. Det stresser, og gør dig dårligere til det, som du laver lige netop nu.

Gør en ting ad gangen

Det første, du skal acceptere, er, at du ikke kan multitaske på samme måde som en computer”, fortæller Jacob Andersen, ejer af Samspil.nu, som arbejder med mindfulness-baseret stressreduktion.

Vi er mennesker, og vi fungerer bedst, hvis vi kun laver en ting ad gangen. Det giver mere ro på, gør det nemmere at fordybe dig i opgaven, og gør det muligt at blive hurtigere færdig. Den store udfordring er bare at komme dertil, hvor du er i flow, og ikke bekymrer dig om alt det, du ellers skal nå i dag”.

Acceptér dine fejl

Mange har også svært ved at acceptere, når de laver fejl. Det tager en masse fokus fra alt det andet, du skal have lavet, når du går, og ærgrer dig over noget, som du måske ikke en gang kan gøre noget ved.

I stedet skal du blive bedre til at acceptere fejlen, drage lære af den, sige undskyld til de berørte og komme videre i teksten. Det er menneskeligt at fejle, og selv den bedste bortforklaring kan ikke ændre på det.

Sig til dig selv, at det er let

Tit bruger vi også en masse mental energi på at fortælle os selv, at de opgaver som vi frygter mest – eller egentlig ikke gider lave – er sværere, end de rent faktisk er. Derfor finder vi på gode undskyldninger for at udskyde dem.

Skubber du sådan en 3-4 opgaver foran dig, øger det din stressniveau. For du ved jo godt, at på et eller andet tidspunkt skal de jo laves. Så drop de dårlige undskyldninger, sig til dig selv, at det her bliver let, og så viser det sig oftest også at være det”, anbefaler Jacob Andersen tit sine kunder.

Vær rolig

Alt for mange bekymrer sig. Det er naturligt nok. For vores krybdyrhjerne er hele tiden på vagt over for nye farer. Derfor tænker vi per default altid først på, hvad der kan gå galt. Frem for at glæde os til det, som kan gå godt.

Kan du lære dig selv at bekymre dig mindre, bliver du også mere rolig, afbalanceret og ligevægtig. Det giver større ro i sindet, og fjerner en masse af de dårlige tanker, som stresser, og gør dig i dårligt humør.

Smil!

Prøv også at tillægge dig en mere positiv attitude til dig selv, dit liv og andre mennesker. Smil noget mere, både når du ser dig selv i spejlet, og når du møder nye mennesker.

Et smil åbner op, og skaber glæde. Det giver samtalen en bedre start, og er tit årsagen til, at snakken i det hele taget starter. Hvem har du selv mest lyst til at henvende dig til? Den sure, der står og mukker i hjørnet, eller ham eller hende som kommer dig i møde med et stort smil?”, slutter Jacob Andersen fra Samspil.nu sine 5 gode råd til at få mere mindfulness ind i hverdagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.