Kategorier
Virksomhed

Sådan undgår du dårlig lugt fra skraldespanden på arbejdspladsen

Solrige og varme sommerdage er fantastiske. Men det kan give en meget stinkende og lugtende udendørs skraldespand, hvor maddiker og fluer trives. Hvad du kan gøre for at mindske lugten, så den ikke er til gene for nogen, kan du læse mere om her. 

Det er ikke til at komme uden om affaldssortering udendørs. Det er en nødvendighed. Men det behøver ikke betyde, at du er nødt til at tage til takke med grim lugt.  

Hvorfor begynder en skraldespand at lugte? 

Solen skinner og der er høje temperaturer. Det er den perfekte opskrift på en meget ildelugtende affaldsbeholder. Det tiltrækker desuden også en masse bananfluer, spyfluer og maddiker, som kun gør det hele værre. Får virksomheden kun hentet affald hver 14. dag, kan du og medarbejderne blive generet af lugt, når sommervarmen er over os alle. 

Affaldet begynder at lugte, når det er varmt, fordi de høje temperaturer fremskynder forrådnelsesprocessen. Altså sker der hurtigere en nedbrydning af det organiske materiale, der ligger i skraldespanden – altså madaffaldet. 

Sådan mindsker du dårlig lugt fra madaffald i skraldespanden 

Der er flere ting, virksomheden kan sætte i værk for at undgå, at du og medarbejderne skal gå forbi en skraldespand eller to, der lugter rigtig meget. 

  • Lad madaffaldet dryppe af, inden du smider det ud. Væsken lugter og tiltrækker fluer. Jo færre fluer, jo bedre.  
  • Instruer medarbejderne i, at poserne skal være lukket helt tæt, før de bliver lagt i skraldespanden. Posen med madaffald kan med fordel lukkes med dobbelt knude – og så skal den ikke overfyldes.  
  • Placér affaldsbeholderen i skygge (så undgår du den værste varme) 
  • Hav et system, der giver mulighed for at lukke ordentligt til. 
  • Rengør løbende beholderen med vand og sæbe eller Rodalon. Du kan også hyre et selskab ind, som tager sig af at vaske affaldsspande. 

Sådan undgår du maddiker og fluer 

Det er aldrig dejligt med maddiker i skraldespanden eller fluer, som kredser rundt om den. Det skal gerne være en god oplevelse at gå ud med affaldet. Det skal derfor gerne dryppes godt af, inden det bliver lagt derned. Bind en god knude og luk låget. Hav eventuelt en beholder til at sætte skraldespanden ind i, så der bliver lukket med to låg. For der kommer kun fluer og maddiker i skraldespanden, hvis de kan finde føde og husly. 

Du kan derfor nemt gøre rigtig meget selv for at undgå det. Der skal ikke meget varme til, før fluer kommer til. Så vær gerne opmærksom på det hele året rundt – også om vinteren – så de gode vaner forbliver. Så kan du være sikker på, at du ikke skal bøvle med en sværm af fluer, så snart den står på 25 grader. 

Brug så vidt muligt ikke savsmuld i bunden af skraldespanden for at suge væske. For det vil blot besværliggøre rengøringsarbejdet. Da væsken gør savsmulden til klumper, vil der også stadig kunne være gode betingelser for fluer til at lægge æg. Det er derfor bedre at vaske den mellem hver tømning. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.