Kategorier
Mennesket

Angst: Sådan kommer du af med angsten, når først den har sat sig fast

Angst er efterhånden blevet en folkesygdom, og det kan være vanskeligt at slippe af med den, når først den har sat sig fast. Der er mange forskellige forhold, der kan gøre sig gældende, når du får angst. Her får du en række gode råd til, hvordan du slipper af med den igen.

Angst er en tilstand, som ikke er sjov at være i – det kan føles som om, at hele universet er ved at gå under, når du bliver ramt af et angstanfald, og derfor er det vigtigt, at du får gjort noget ved det, selvom det kan være vanskeligt.

Hvis du er så uheldig, at du døjer med angst, er der mange ting, du kan gøre. Først og fremmest er det dog vigtigt, at du får hjælp til at komme af med det, så du ikke ender med at blive helt lammet af sygdommen.

Tal med venner og familie om angsten

Det første, du bør gøre, hvis du har fået angst, er, at du ikke skal være alene med det. Derfor skal du tage en snak med dine venner og familie om din tilstand, så de er klar over, hvad der foregår med dig.

Du bør altid være åben omkring det, så du ikke ender med at sidde alene med din angst. Det er væsentligt, at andre ved besked, hvis de skal kunne hjælpe dig med at få bugt med angsten – og hvis de skal tage hensyn til dig og din situation.

Begynd til psykolog

Ofte er det noget, der er sket i fortiden, som ligger til grund for, at du har fået angst. Det er derfor en god idé at sørge for, at du får professionel hjælp. Her er det væsentligt, at du først og fremmest booker en konsultation hos din læge.

Din læge vil kunne give dig en henvisning til en psykolog, som efterfølgende kan hjælpe dig med at få bugt med din angst. Det vil ske gennem det, der kaldes for samtaleterapi, som er det, de fleste psykologer bruger, når de skal behandle eksempelvis angst.

Der er masser af psykologer, som kan hjælpe dig, men du bør vælge en, som du kan få en henvisning til, da det vil spare dig for mange penge. Det er ikke billigt at gå til psykolog, men pengene er godt givet ud, hvis du kan få bugt med dine problemer. Du kan se et eksempel på en neuropsykolog her

Se angsten i øjnene

Det er en god idé at se frygten i øjnene, så du hele tiden udfordrer din angst. Hvis du ikke er villig til at se angsten i øjnene ved at udfordre den og opsøge de situationer, hvor den kommer snigende, vil du få svært ved at lære at overkomme dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.