Kategorier
Hjemmet

Vinteren kommer. Flyt for livet!

Lad os være ærlige; Danmark er et dejligt land, men det er også et land, som indimellem kan være lidt koldt og kedeligt. Derfor er vi mange, der går og kaster længselsfulde blikke i retning mod syd – især om vinteren.

Drømmen om at rykke teltpælene op og flytte til et solrigt og eksotisk land som fx Spanien er noget, de fleste nok har haft rumsterende i baghovedet på et eller andet tidspunkt. Alligevel er der relativt langt imellem dem, der faktisk tør tage springet. En del af forklaringen er formentlig, at det kan føles overvældende, og at man måske slet ikke ved, hvor man skal begynde. Men frygt ej – i denne artikel giver vi dig et par gode råd, så du kan føle dig mere rolig, hvis du hører til blandt dem, som drømmer om at flytte til Spanien.

Tag en sviptur eller to på forhånd

Det er en rigtig god ide at vide så meget som muligt omkring det område, man har planer om at bosætte sig i. Derfor anbefaler vi til enhver tid, at du/I tager et par ture derned, før den endelige beslutning om at flytte træffes. Ikke alle har mulighed for at tage en måned eller to ud af kalenderen for det, men det er heller ikke absolut nødvendigt. Man kan nå at lære rigtig meget om et nyt sted på en uge eller for den sags skyld på en weekend. I hvert fald er det en god ide at have opholdt sig i området og mærket stemningen og kulturen på forhånd.

Vælg et erfarent flyttefirma

Der er mange gode grunde til at bruge et professionelt flyttefirma, hvis man skal have sine ejendele med sig til udlandet. Én ting er, at de selvfølgelig har de rette køretøjer, som kan rumme alle tingene – men de har også en viden, som kan være en uvurderlig hjælp. Flyttefirmaerne kender jo reglerne, både de skrevne og uskrevne, og de har som regel også gode forbindelser i destinationslandet, så de også kan vejlede omkring ting, som ellers ikke har direkte forbindelse til selve flytningen – fx ved de måske noget omkring lokalområdets skoler, arbejdsmuligheder for udlændinge, særlige uskrevne kulturelle regler osv.

Undersøg jobmulighederne

Det er også en god idé, hvis du finder et job, inden du tager afsted, da det ellers kan blive et meget kort eventyr. Så undersøg, hvad der er af muligheder – og husk at overveje, om der fx er sproglige barrierer, som gør, at du ikke kan mestre et job, fordi du ikke taler lokalsproget. Heldigvis er der masser af jobportaler på nettet – og der er ofte også mange relevante jobopslag at finde på Facebook-grupper for udenlandsdanskere, der bor i samme område.

Vælg den rigtige skole til børnene

Hvis du har børn i skolealderen, er der en vigtig beslutning, der skal træffes; nærmere bestemt valget mellem en lokal folkeskole eller en international privatskole. Begge dele har styrker og svagheder, fx giver folkeskolen bedst mulighed for at lære sproget og kulturen, mens privatskolen typisk giver højere engelskfærdigheder. Det helt afgørende er dog, hvorvidt man planlægger en permanent flytning og ikke har planer om at vende tilbage til Danmark, eller man kun påtænker at bo i Spanien i en periode. Er planen en permanent flytning, vil den lokale folkeskole være et godt valg, mens den internationale skole vil egne sig godt, hvis man kun skal opholde sig i landet i en kortere periode.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.