Kategorier
Fritid Hjemmet Økonomi

Du kan få fradrag for grønne energioptimeringer i hjemmet

Vidste du, at du kan få et tilskud, hvis du optimerer dit hjem med henblik på at gøre det mere miljøvenligt? Det kan du i visse tilfælde, og det er værd at gøre brug af, da det samtidig vil højne værdien af dit hus – og så gør det vel heller ikke noget, at du ovenikøbet kan få rabat, når du renoverer hjemmet.

Hvis du vil spare penge på at renovere dit hjem, kan det være en god idé at overveje de mere miljøvenlige tiltag. Dem kan du i visse tilfælde få tilskud til – eksempelvis hvis du skifter din nuværende varmekilde ud med en, der er mere miljøvenlig.

Du kan med fordel undersøge, om du kan spare penge på at få installeret et pillefyr i stedet for din nuværende energikilde. Ikke alene vil du spare penge på træpiller (eksempelvis hp kvalitet træpiller), fordi de er billigere end både elektricitet og fossile brændstoffer, men du vil i visse tilfælde også kunne få tilskud.

Gør brug af dit fradrag til grønne investeringer

Det er værd at være opmærksom på, at du udelukkende kan få tilskud, hvis du investerer i optimeringer af hjemmet, som gør, at det udleder mindre CO2 – og det er ikke altid, du kan få tilskud. Hvis du er i tvivl, skal du kontakte din kommune, som kan hjælpe dig videre.

Du kan også forsøge at henvende dig til en håndværker, som vil kunne hjælpe dig med at få syn for sagen. I mange tilfælde er det væsentligt, at du har en professionel til at udføre arbejdet, da det vil give dig mulighed for at få tilskud.

Det skal være optimeringer, der sænker CO2-udslippet

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du kan få tilskud, så bør du være opmærksom på, at reglen som udgangspunkt udelukkende gælder for de renoveringer, der mindsker CO2-udslippet, men der er ingen garanti for, at det kan lade sig gøre.

Du kan med fordel undersøge sagen på egen hånd, hvis du er i tvivl om, hvorvidt de renoveringer, du planlægger at få laver, rent faktisk kan give dig mulighed for at få del i det store tilskud, som staten tilbyder, når du optimerer hjemmet.

Du kan gøre meget selv

Hvis du har hænderne skruet ordentligt på, er det værd at være opmærksom på, at du kan gøre meget selv. Det er ikke noget, der udløser et tilskud, hvis du gør det på egen hånd, men til gengæld kan du komme i mål for langt færre penge, fordi du ikke hyrer en professionel.

Du bør derfor altid undersøge, om det er noget, du har tiden, evnerne og lysten til at gøre selv, før du hyrer en professionel. Det er i hvert fald tilfældet, hvis du gerne vil spare penge, når du renoverer hjemmet – og der er mange penge at spare, hvis du gør det hele selv, da det er langt billigere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.