Kategorier
Hjemmet Mennesket Psykologi

3 tips til dig, der ikke sover ordentligt om natten

Det er vigtigt, at du får en ordentlig nattesøvn hver nat, så du vågner op og er frisk og veludhvilet. Hvis du ikke sover ordentligt om natten, er der stor sandsynlighed for, at du ikke fungerer optimalt i dagtimerne – og det går ud over alt fra dine sociale relationer til dit arbejdsliv. Se her, hvordan du får en ordentlig nattesøvn, så du vågner veludhvilet hver morgen.

Din nattesøvn er noget af det vigtigste i din tilværelse. Hvis du ikke sover ordentligt om natten, vågner du op og er i underskud. Når du sover, lader din krop op, og det er derfor væsentligt, at du sover ordentligt.

Det indebærer, at du sover i nok timer om natten, men det er også vigtigt, at du går i seng på nogenlunde samme tidspunkt hver nat. Hvis du vil have en række gode råd til, hvordan du sover ordentligt, så læs med herunder.

#1: Gå i seng på samme tidspunkt

Det er vigtigt, at du går i seng på nogenlunde tidspunkt hver aften, så din krop vænner sig til, at når klokken nærmer sig sengetid, er det på tide at blive træt. Det lyder måske mærkeligt, men din krop har et indbygget ur, som stammer fra før i tiden, og det er værd at lytte efter det.

#2: Lad være med at spise inden sengetid

Du bør aldrig spise, før du går i seng, da det sætter kroppen på overarbejde. Hvis du spiser, inden du skal sove, er der samtidig stor sandsynlighed for, at du vågner op med oppustet eller ondt i maven – og det kan ligeledes være med til at give dig en dårlig dag.

Du bør derfor ikke spise, før du skal i seng – men sørg for at spise i god tid, før du lægger dig til at sove, da det heller ikke er godt at sove på tom mave. Som udgangspunkt skal du ikke spise i tre timer, før du går i seng.

#3: Sørg for masser af motion

Du har hørt det en milliard gange før, men nu får du den igen – det er vigtigt, at du får rørt dig i løbet af dagen. Din krop har et energidepot, som skal tømmes, før kroppen bliver træt og skal lades op. Derfor bør du sørge for, at du som minimum går 10.000 skridt hver dag.

Der findes samtidig en lang række andre måder, du kan få rørt dig på. Du kan begynde at motionere, gå i styrkecenter eller dyrke en sportsgren. Det vil hjælpe dig til at blive naturligt træt om aftenen, og så slipper du for at skulle i søvnbehandling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.